Aktuality

Loupané brambory z raných odrůd mají kratší trvanlivost

4. 7. 2023

Od 17. července 2023 plynule přecházíme na výrobu loupaných brambor z raných odrůd, které mají zkrácenou dobu trvanlivosti na 3 dny. 

Důvodem je ořechový efekt neboli druhá slupka, což je přirozená obranná reakce mladého organismu brambor na poškození slupky oloupáním. Zamezit tvorbě druhé slupky lze jen zkrácením lhůty od data výroby do spotřeby na minimum. Pro páteční závozy proto doporučujeme odebírat zejména vařené brambory.

Beskyd Fryčovice je členem zemědělské skupiny AGRO–Měřín, a.s., produkující kvalitní tuzemské potraviny

Vypěstováno v

Nastavení ukládaní cookies

Používáme cookies k personalizaci obsahu a reklam, k umožnění funkcionalit sociálních sítí a k analýze provozu webových stránek. Informace o provozu a užívání webových stránek Vámi jsou sdíleny s našimi sociálními sítěmi, reklamními a analytickými partnery, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které o Vás sesbírali při užívání jejich služeb.

Povolit vše
Vlastní

Vlastní nastavení cookies