« Zpět na Recepty
|
Tisk
|
Stáhnout PDF
Popis
Oválky jsou nažloutlé az našedlé barvy plněné kysaným zelím. Omáčka má hnědou barvu, typické chuti a vůni po pivu.
Porce
400 g
Porcí
10
Suroviny
2500g Oválky se zelím
100g Tuk
1g Pepř mletý
450g Cibule
100g Mouka hladká
1000ml Vývar
200ml Pivo světlé
300g Slanina
Postup
Oválky se zelím připravíme v troubě, kterou si necháme předehřát na 180°C. Na plechu nachystané oválky dame na 4-5 minut do trouby. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli (asi 2/3) na půlkolečka, přidáme pepř, zaprášíme moukou a připravíme zlatou jíšku.Tu zalijeme vývarem, prošleháme, osolíme a provaříme. Přilijeme pivo, krátce povaříme a dochutíme solí. Slaninu si opečeme (bez tuku) do křupava, zbytek cibule opékáme do zlatova. Oválky zdobíme cibulkou, omáčku slaninou.