Zavolejte nám:
T (+420) 558 422 210
F (+420) 558 422 230

« Zpět na Recepty   |   Tisk   |   Stáhnout PDF

Filet ze pstruha se sýrovou omáčkou a oválky s nivou

Popis
Porce ryby upečená na másle, ryba je propečená, typické vůně a chuti, přelitá jemnou sýrovou omáčkou ze 4 druhů síra. Jako příloha bramborové oválky s nivou, které umocní sýrovou chuť a vůni.

Porce
290 g

Porcí
10

Suroviny
1800g Pstruh očištěný
30g Sůl
100g Máslo
150ml Voda pitná
400g Smetana sladká
40g Česnek
70g Eidam
50g Parmazán
150g Tavený sýr
50g Niva
1500g Oválky s nivou
Oregano

Postup
Očištěnou, vykuchanou, naporcovanou rybu opláchneme, osolíme, vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a poklademe máslem a dáme péci do trouby na cca 30 minut. Během pečení přeléváme filátka. Nastrouháme si všechny druhy sýra na jemném struhadle. V hrnci nahřejeme smetanu a postupně přidáme tavený sýr. Mícháme dokud se nerozpustí, potom přidáme ostatní sýry. Necháme dalších 10 minut prohřát, za stálého míchání, aby se sýry rozpustily a smetana se nepřepálila. Dochutíme česnekem utřeným se solí a oreganem. Oválky vložíme na plech a dáme do středu výhřáté trouby na 4-5 minut.