Zavolejte nám:
T (+420) 558 422 210
F (+420) 558 422 230

« Zpět na Recepty   |   Tisk   |   Stáhnout PDF

Květákový nákyp s bramborovými knedlíčky obalovanými v chilli

Popis
Bramborové knedlíky s bešamelovou omáčkou a květákem v podobě dortu. Velmi dobrá chuť.

Porce
285 g

Porcí
10

Suroviny
175g Houby
100g Hladká mouka
125g Máslo
7ks Vejce
750g Eidam
750g Bram. kuličky s pažitkou
1250g Květák
Muš. Květ, sůl, sl. paprika
Kučup, majolka

Postup
Očistíme květák od košťálu a nalámeme na malé růžice. Vaříme v osolené vodě asi 30 minut dokud není měkký. Mezitím si nachystáme bešamelovou omáčku, do ní přimícháme sýr, žloutky, dochutíme solí a muškátovým květem. Uvařený květák slijeme a rozšťoucháme a přilijeme do omáčky. Uděláme sníh z bílků a poté ho lehce vmícháme do omáčky. A na konec uvařené houby a petržel. Vymažeme a vysypeme dortovou formu strouhankou. Půlku omáčky nalijeme do formy, poklademe kuličkami obalenými ve sladké paprice a na vrch druhou půlku omáčky. Posypeme 30 dkg sýru. Dáme péct asi na 45 minut na 200°C předehřátou troubu. Po dopečení dozdobíme.