« Zpět na Recepty
|
Tisk
|
Stáhnout PDF
Popis
Klasická kombinace bramborových knedlíků s tradičním červeným zelím a méně obvyklým kedlubnovým. Červené zelí má vybornou chuť a tmavě červenou barvu. Kedlubnové má světle zelenou barvu a sladkokyselou chuť.
Porce
300 g
Porcí
10
Suroviny
700g Zelí hlávkové červené
600g Kedlubna bez natě
100g Cibule
50g Tuk
20g Mouka hladká
50g Cukr
50ml Ocet
20g Sůl
200ml Voda pitná
1800g Knedlíky špekové
400g Slanina
Postup
Oloupané kedlubny a zelí opláchneme, nakrájíme na nudličky (červené) a nastrouháme (kedlubny). Krátce spaříme a scedíme. Oba dva druhy zelí se připravuje stejným způsobem. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, zaprášíme moukou a zalijeme dávkou vody a pečlivě rozmícháme. Přidáme zelí (kedlubnu) a podusíme do měkka. Ke konci dušení zelí ochutíme cukrem, octem a solí a dodusíme. Slaninu nakrájíme na proužky a osmahneme - bez tuku. Knedlíky připravíme na plechu v troubě - 4-5 minut -180°C.