« Zpět na Recepty
|
Tisk
|
Stáhnout PDF
Popis
Netradiční variace smetanové zeleninové polévky s klíčenou ředkvičkou.
Porce
200 g
Porcí
4
Suroviny
1/2 cibule na kostky
2 lžíce přírodní rýžové mouky
400 ml zeleninového vývaru
200 ml mléka
1/2 lžičky soli
mletý pepř a muškátový oříšek
30g kysané smetany
80 g krájeného pórku
20 g pažitky
30 g ředkvičkových klíčků
Postup
Cibuli na kostičky a rýžovou mouku nasucho opražíme, zeleninový vývar a mléko za stálého míchání přilijeme a 3 minuty vaříme, poté ochutíme a smícháme s hrubě nasekaným pórkem a pažitkou. Přilijeme smetanu a dozdobíme ředkvičkovými klíčky.