« Zpět na Recepty
|
Tisk
|
Stáhnout PDF
Popis
Bramborové noky v mangově-vinném krém
Porce
120 g
Porcí
10
Suroviny
7g plátková slanina
30g citrón
6g žloutek
100g cukr krystal
15g vanilkový lusk
10g vanilkový cukr
2g skořice
1g hřebíček
250g víno bílé-suché
500g smetana na šlehání
500g mango
40g šlehačka ve spreji
2g máta
7g čokoládová poleva
15g zmrzlina
1000g bramborové noky
Postup
Želatinu namočíme ve studené vodě. Vymačkáme citrón. Žloutky, cukr, van. cukr, koření a víno, utřeme do hladkého krému a v horké vodní lázni ušleháme do pěny. 400ml smetany vešleháme, ve zbylých 100ml vaříme van. lusk. Pěnu výjmeme, přidáme cit. šťávu a mícháme v ledové vodní lázni, dokud pěna nevychladne. Vmícháme šlehačku a uvařenou smetanu(bez van. lusku). Mango oloupeme, nakrájíme na kousky a v mixéru rozmixujeme na jemno. Rozpustíme si želatinu. Do vychladlé pěny vmícháme mango, želatinu a dáme na 30min do ledničky. Bramborové noky připravujeme podle návodu. Podáváme se zmrzlinou, zdobíme mátou, šlehačkou a čok. polevou.