« Zpět na Recepty
|
Tisk
|
Stáhnout PDF
Popis
Rychlý nevšední recept. Omáčka je vhodná k masu. Je pikantní, trochu nasládlá.
Porce
200 g
Porcí
10
Suroviny
1200g Bramborové knedlíky s uzeninou
100g Sušené švestky
150g Čerstvé švestky
250g Povidla
250g Anglická slanina
10g Chilli papričky
100g Citronová šťáva z 1 citronu
15g Zázvor
15g Česnek
Hřebíček, Sůl, Pepř. Oregano
1ks Masox
50g Smetana
50g Máslo
Phylasis
Postup
Do vody si dáme vařit povidla, vypeckované čerstvé švestky, sušené švestky a hřebíček. Vaříme na mírném ohni, za občasného míchání. Na pánvi si rozehřejeme olej a vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Až slanina začne růžovět přidáme najemno nastrouhaný zázvor a česnek, smažíme asi 1 minutu. Vše přidáme k vařící směsi švestek a povidel. Přidáme šťávu z jednoho citronu a nakrájené chilli papričky. Osolíme, opepříme a přidáme masox, který necháme rozpustit. Nakonec si na pánvi rozpustíme máslo a přidáme mouku, chvíli škvaříme a až se jíška začne chystat k varu přidáme do omáčky. Knedlíky si napaříme v mikrotenovém sáčku a mikrovlnné troubě cca 2 minuty. Na každou porci jsou určené dva knedlíky. Zdobíme oregánem a phylasis, kterou rozevřeme aby byla vidět kulička.