« Zpět na Recepty
|
Tisk
|
Stáhnout PDF
Popis
Oloupaná jablka plněná náplní z rozehřátého medu, rozinek a lískových jader. Pečená a podlévaná bílým vínem. Na talíři doplněná o mrkvové knedlíčky a se smetanou vytvářejí lahodný podzimní dezert.
Porce
170 g
Porcí
10
Suroviny
1250g Jablka
150g Med
430g Mrkvové knedlíčky
400g Zakysaná smetana
100g Lísková jádra
100g Rozinky
400ml Bíle víno
Postup
Předehřejeme si troubu na 180°C. Opražíme a olopeme lísková jádra, rozinky můžeme naložit do rumu. Lísková jádra nasekáme na jemno, ale rozinky necháme na hrubší kousky. V kastórlku si rozehřejeme med a postupně přidáváme oříšky a rozinky (náplň můžeme dochutit skořicí, hřebíčkem a citrónovou kůrou). Jablka ostrouháme a utvoříme v nich místo na náplň (odstraníme lžičkou jadřince). Jak jablka naplníme, pokládáme do pekáčku a podléváme vínem, maximálně do jedné třetiny jablek. Pečeme 35 minut. Ohřejeme mrkvové knedlíčky a na talíř uděláme lžící noček zakysané smetany a jablko na talíři podléváme výpekem.