Zavolejte nám:
T (+420) 558 422 210
F (+420) 558 422 230

« Zpět na Recepty   |   Tisk   |   Stáhnout PDF

Pečené hrušky s cibulí ve slaninovém kabátku, bramborové oválky se špenátem

Popis
Pečené hrušky s cibulí pošírované v bílém víně s bramborovými knedlíky se špenátem, zdobíme rozmarýnem.

Porce
294 g

Porcí
10

Suroviny
860g Hrušky
872g Cibule
960g Bramborové oválky se špenátem
250g Slanina
750g Víno

Postup
Oloupané hrušky rozpůlíme a vykrojíme jadřinec. Cibuli také oloupeme a podélně rozkrojíme. Poloviny hrušek a cibule vložíme do kastrólu, zalijeme vínem, přidáme citrónovou šťávu a 100ml studené vody. Povaříme 15min. Vyhřejeme troubu na 200°C. Do každé hrušky si důlku po jadřinci vložíme kousek másla. Posypeme nasekaným rozmarýnem, osolíme, opepříme a přiklopíme půlkou cibule. Omotáme plátkem slaniny, vložíme do pekáčku. Potom hrušky s cibulí pokapeme olivovým olejem a ještě trochu osolíme, opepříme a přidáme jehličky rozmarýnu. Pečeme v troubě cca 15min.