« Zpět na Recepty
|
Tisk
|
Stáhnout PDF
Popis
Pečené hrušky s cibulí pošírované v bílém víně s bramborovými knedlíky se špenátem, zdobíme rozmarýnem.
Porce
294 g
Porcí
10
Suroviny
860g Hrušky
872g Cibule
960g Bramborové oválky se špenátem
250g Slanina
750g Víno
Postup
Oloupané hrušky rozpůlíme a vykrojíme jadřinec. Cibuli také oloupeme a podélně rozkrojíme. Poloviny hrušek a cibule vložíme do kastrólu, zalijeme vínem, přidáme citrónovou šťávu a 100ml studené vody. Povaříme 15min. Vyhřejeme troubu na 200°C. Do každé hrušky si důlku po jadřinci vložíme kousek másla. Posypeme nasekaným rozmarýnem, osolíme, opepříme a přiklopíme půlkou cibule. Omotáme plátkem slaniny, vložíme do pekáčku. Potom hrušky s cibulí pokapeme olivovým olejem a ještě trochu osolíme, opepříme a přidáme jehličky rozmarýnu. Pečeme v troubě cca 15min.