« Zpět na Recepty
|
Tisk
|
Stáhnout PDF
Popis
Užitečné informace o hlívě ústřičné
Hlíva ústřičná obsahuje unikátní kombinaci organismu prospěšných látek. Především proteinů, aminokyselin, sterolů, mastných kyselin, vitaminů skupiny B (B1, B2, B3, B5, B6) a také C, D, K a řadu stopových prvků jako například zinek, draslík, železo, selen, fosfor, měď, jód, chrom atd. Tyto cenné látky mají blahodárné účinky, které dokážou zabraňovat různým infekcím v jejich rozvoji a mají regenerační schopnosti. Hlíva ústřičná se nejvíce zapříčiňuje o posílení imunity a celkové kondice, mimo to však chrání před nejrozšířenějšími civilizačními chorobami, protože příznivě ovlivňuje stav cévního systému a hladinu cholesterolu v krvi. Tato zázračná houba je proto velmi doporučovaná pro zařazení do jídelníčku.
Vypěstováno s péčí v České republice
Disponujeme nejen rozsáhlou vlastní výrobou, ale také velmi kvalitním zpracovatelským a skladovacím zázemím. Snažíme se našim produktům dávat maximální přidanou hodnotu, veškeré produkty vyrábíme zásadně bez používání pesticidů či jiných chemických látek při dodržování přísných hygienických podmínek. Naše výrobní a skladovací prostory patří po technologické stránce k nejmodernějším provozům v Evropě.
Porce
250 g
Porcí
8
Suroviny
2 l hovězího vývaru (může být z bujónu)
100 ml oleje
1 kg hlívy ústřičné
2 cibule
2 stroužky česneku
mletý černý pepř
kmín
sůl
majoránka
mletá sladká paprika
hladká mouka
Postup
Cibuli a hlívu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, hlívu nakrájíme na nudličky.
Cibuli osmažíme na oleji dozlatova a přidáme nudličky hlívy, necháme podusit.
Základ polévky zasypeme mletou paprikou, podlijeme vývarem a vaříme doměkka asi 30 minut.
Poté dršťkovou polévku z hlívy osolíme, dochutíme kořením podle chuti - majoránka, kmín, pepř, česnek (oloupané stroužky prolisujeme).
Nakonec rozmícháme mouku ve vodě a polévku zahustíme. Povaříme cca 15 minut a můžeme podávat.
TIP: Na talíři můžeme ozdobit čerstvou petrželkou nebo pažitkou.