« Zpět na Recepty
|
Tisk
|
Stáhnout PDF
Popis
Jemná, smetanová omáčka s chutí podušených žampionů na másle, servírovaná s chlupatými knedlíky.
Porce
360 g
Porcí
10
Suroviny
1300g Chlupaté knedlíky
80g Hladká mouka
1200ml Mléko 3%T
250ml Smetana 33%
800g Žampiony
150g Máslo
Sůl
Mletý bílý pepř
Petrželka zelená
Postup
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a smetanou, prošleháme a vaříme do potřebné hustoty. Očistíme a nakrajíme žampiony. Podusíme je na másle, ochutíme solí a mletým bílým pepřem - ze směsi hub, odložíme část, kterou udržujeme v teple. Zbývající podušené žampiony, se šťávou přidáme do omáčky, krátce prohřejeme a dle potřeby dochutíme. Knedlíky Ohřejeme podle návodu.