Zavolejte nám:
T (+420) 558 422 210
F (+420) 558 422 230

« Zpět na Recepty   |   Tisk   |   Stáhnout PDF

Chlupaté knedlíky ve smetanové omáčce s žampiony.

Popis
Jemná, smetanová omáčka s chutí podušených žampionů na másle, servírovaná s chlupatými knedlíky.

Porce
360 g

Porcí
10

Suroviny
1300g Chlupaté knedlíky
80g Hladká mouka
1200ml Mléko 3%T
250ml Smetana 33%
800g Žampiony
150g Máslo
Sůl
Mletý bílý pepř
Petrželka zelená

Postup
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a smetanou, prošleháme a vaříme do potřebné hustoty. Očistíme a nakrajíme žampiony. Podusíme je na másle, ochutíme solí a mletým bílým pepřem - ze směsi hub, odložíme část, kterou udržujeme v teple. Zbývající podušené žampiony, se šťávou přidáme do omáčky, krátce prohřejeme a dle potřeby dochutíme. Knedlíky Ohřejeme podle návodu.