« Zpět na Recepty
|
Tisk
|
Stáhnout PDF
Popis
Čočková krémová chuť, která má chuťové zvýraznění osmaž. anglickou slaninou a kolečky osmažené cibule.
Porce
330 g
Porcí
10
Suroviny
200g Bramborové noky
150g Mrkev
150g Celer
500g Čočka
120g Cibule
50ml Olej
2000l Vývar - zeleninový (kostky)
150ml Zakysaná smetana
Sůl, Mletý pepř, ocet
150g Cibule
200ml Olej
50g Hladká mouka
100g Anglická slanina
Postup
Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájet na kostičky, osmahnout na oleji, zalít vývar, přidat přebranou a vypranou čočku a vařit zvolna do změknutí. Z uvařené směsi odebrat 2dcl. Do zbývající přidat sůl, pepř, rozmixovat ponorným mixérem, zjemnit zakysanou smetanou, dochutit octem. Cibuli nakrájet na kolečka, obalit v hladké mouce, a osmažit slaninu nakrájet na širší nudle a opéct. Noky připravit dle návodu.