Zavolejte nám:
T (+420) 558 422 210
F (+420) 558 422 230

« Zpět na Recepty   |   Tisk   |   Stáhnout PDF

Hovězí na hrášku s mrkvovými knedlíčky ve slaninovém županu

Popis
Kousky (či jeden kus) dušeného masa přelité hnědou omáčkou. Maso má typickou chuť, vůni a je přiměřeně měkké. Mrkvové knedlíčky jsou obalené ve slanině a napíchnuté na špízu.Hrášek je podušený na másle, zůstává zelený.

Porce
350 g

Porcí
10

Suroviny
1000g Hovězí maso přední b.k
120g Tuk
300g Cibule
1000ml Voda pitná
100g Hladká mouka
1000g Hrášek (mražený)
100g Máslo
500g Slanina
1000g Mrkvové knedlíčky

Postup
Opláchnuté maso nakrájíme na drobné kousky (či větší 1porce/1kus). Oloupeme cibuli, nakrájíme na drobno a osmažíme dozlatova na tuku. Přidáme maso, osolíme a za stálého míchání osmahneme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Poté vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji moukou, dobře promícháme a za občasného míchání dodusíme. Rozpustíme máslo a přidáme hrášek, prohřejeme. Knedlíčky obalíme do slaniny (každý zvlášť) a napíchneme na špíz, dáme na 4-5 minut do trouby. Maso servírujeme na hrášku přelité šťávou. Špíz s knedlíčky také podlijeme šťávou z masa.