Zavolejte nám:
T (+420) 558 422 210
F (+420) 558 422 230

Aktuality a tiskové zprávy

9.6.2017 Jsme dodavatelem zeleniny pražského hotelu InterContinental

V červnovém vydání měsíčníku Dolce Vita, který o sobě tvrdí, že je designovou biblí, která vás se samozřejmostí hříšníka provede světem luxusní módy, kosmetiky, designu, architektury a cestování, je v článku o přípravě pokrmů v restauraci Zlatá Praha pražského hotelu InterContinental, uveden Beskyd Fryčovice jako dodavatel kvalitní zeleniny.

 „Domníváme se, že hosté se chtějí při výběru pokrmů sami rozhodovat o zdrojích použitých produktů, vlivu na životní prostředí a o svém zdraví. A proto jsme omezili odběr surovin z běžných zdrojů ‚velkých komodit‘, a naopak se zaměřili na místní zdroje. Všechny zvolené dodavatele, farmáře a pěstitele jsme osobně navštívili a nadále s nimi budujeme úzké osobní vztahy s cílem zajistit nejvyšší kvalitu dodávaných produktů z jejich farem, rybářství, polí a zahrad přímo do naší kuchyně. Přirozeně jsme vybírali takové, které nebyly geneticky upravené nebo ošetřené antibiotiky a hormony, urychlujícími proces růstu a zrání. V neposlední řadě jsme v menu dali pokrmům jasné názvy. Každé jídlo, které jsme vytvořili, má vlastní příběh vystihující jeho původ a důvod, proč jsme ho zařadili na jídelní lístek,“ komentují nový gastronomický směr Zlaté Prahy oba hlavní aktéři šéfkuchař Roman Dolejš a chef de cuisine Michal Voldřich.

26.5.2017 Naše obědové saláty jsou novinkou roku

Ve čtvrtek 25. května 2017 proběhl v Paláci Lucerna v Praze slavnostní galavečer, na němž byly vyhlášeny výsledky 17. ročníku prestižního marketingového programu Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka. Naše obědové saláty získaly ocenění Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka v kategorii Hotová jídla a saláty.

Organizátorem programu, jenž oceňuje inovace na českém trhu rychloobrátkového zboží, je skupina Atoz Marketing Services. O titul Nejlepší novinka se letos ucházelo téměř 160 nových a inovovaných výrobků ve 31 potravinářských a 20 nepotravinářských kategoriích.

Podkladem pro udělení ocenění se staly výsledky exkluzivního výzkumu, jenž tento rok provedla agentura Nielsen. Dotazování proběhlo na reprezentativním vzorku 4 000 respondentů a cílem bylo zjistit, který z výrobků v každé kategorii by si spotřebitelé zakoupili, pokud by mezi nimi vybírali v obchodě a mohli si odnést pouze jeden z nich.

Obědové saláty vyráběné společností Beskyd Fryčovice jsou připraveny k přímé konzumaci za použití prvotřídních čerstvých surovin, jsou dochuceny lahodným dresinkem a zabaleny v praktickém balení s přiloženou vidličkou. Nově jsme vyladili receptury tak, že jsou na první pohled atraktivnější a chuťově vynikající. Jen použití skutečně čerstvých surovin zaručuje čtyřdenní trvanlivost našich obědových salátů. Získané ocenění je pro nás potvrzením jejich kvality, čerstvosti a chuti. 

 

16.5.2017 Kozel Ovozel bude odměňovat

Mobilní aplikace Kozel Ovozel „frčí“. Stačilo pár měsíců, aby tato vědomostní hra u našich školáků zdomácněla. Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) spustil edukativní hru v polovině prosince loňského roku a dnes už ji děti (mnohdy se svými rodiči) hrají napříč Českou republikou.

Víte, jak vypadá tamarind? Dokdy musí být brambory sklizeny, aby byly označeny jako rané? Nebo jaký vitamín není rozpustný v tucích? Pokud si nejste úplně jisti, pak byste mohli vyzkoušet aplikaci Kozel Ovozel také. Vězte, že z obavy, abyste nepřišli o cenný bod za správnou odpověď, budete zapojovat šedé buňky mozkové víc než samotný Hercule Poirot.

Mobilní aplikace Kozel Ovozel je součástí projektu Ovoce a zelenina do škol, který SZIF administruje. Beskyd Fryčovice, a.s., je schváleným dodavatelem již od roku 2009, kdy projekt začal. Projekt se snaží dětem vštípit zdravé stravovací návyky, bojovat proti dětské obezitě a zvýšit spotřebu ovoce a zeleniny. Celkem je v ČR zapojeno více než půl milionu žáků v téměř 4 tisících školách. Ovoce a zeleninu dostávají školáci zcela zdarma.

Aplikace Kozel Ovozel je ke stažení na portálech Google Play a App Store. Více informací najdete zároveň na www.ovocedoskol.szif.cz.

10.4.2017 Jedlé květy v současné gastronomii

Květy v kuchyni považuje šéfkuchař pražského La Degustation Boheme Bourgeoise spíše za módu v gastronomii. V michelinské restauraci vaří podle více než sto let staré kuchařky Marie B. Svobodové, která jedlé květy zmiňuje v jediném odstavci. A jaký názor na tento „módní“ trend má Hana Hanková z Beskydu Fryčovice jste se mohli dočíst v příloze Relax Lidových novin ze dne 8. dubna 2017.

V gastronomii pochopitelně není možné na denní bázi upravovat menu podle toho, co zrovna kvete. „Trvanlivost je velmi omezená, na jemných květech macešek, měsíčku, begónie nebo lichořeřišnice se podepíše každý uplynutý den,“ říká Hanka Hanková, vedoucí střediska pěstování bylinek ve společnosti Beskyd Fryčovice. Firma specializovaná na brambory, zeleninu a bylinky nabízí zhruba patnáct druhů jedlých květů. Část pěstují na místě, ale většinu dovážejí z Izraele. Velmi oblíbený je hvozdík, sedmikráska, hledík a maceška. „Některé jedlé květy sice nemají výraznou chuť, ale menu jimi ozdobené dostane úplně jiný kulinářský rozměr. Květ brokolice či cuketový květ se na talíři osvědčí i v hlavní roli,“ dodává.

 

1.6.2016 Představujeme nové čerstvé šťávy Refit

 

10.9.2014 Posilujeme autodopravu

 Autodoprava společnosti Beskyd Fryčovice, a.s. a skupiny AGROMĚŘÍN byla posílena o dva nové tahače a chlazené návěsy. Naše výrobky jsou tak zákazníkům po celé ČR zase o něco dostupnější.

 

13.6.2011 Analýza klíčků z akreditované laboratoře

Výsledky analýz klíčků z akreditované laboratoře jsou ve shodě s legislativou a neprokázaly přítomnost bakterie E.coli 104.  

Ing. Pavlína Bočková, Ph.D., manažer kvality

 

16.7.2010 Slavnostní otevření nově zrekonstruované prodejny Beskyd Fryčovice

V pátek 16. července 2010 se slavnostně otevírá nově zrekonstruovaná prodejna Beskyd Fryčovice. Můžete se těšit na širší sortiment, samostatný úsek prodeje čerstvého masa a uzenin a větší nabídku výrobků společnosti. Přijďte se podívat a nakoupit do klimatizované prodejny přímo v areálu Beskyd Fryčovice!

11.6.2010 Záznam z výroby Beskyd Fryčovice v pořadu "Pod pokličkou"

Jak víte, vyrábíme polotovary a předpřipravené potraviny. Těm byl věnován jeden z pořadů ČT1 "POD POKLIČKOU", který byl natáčen také u nás ve výrobě. Na záznam dílu s názvem "Potraviny pro líné lidi" ze středy 11.6.2010 se podívejte zde.

1.3.2010 Zelenina ve výživě člověka

Naše společnost podpořila vydání nové knihy "Zelenina ve výživě člověka". Její autor, profesor Kopec, odborník na výživu, nutriční hodnoty a potravinářské technologie tentokrát pohlíží na zeleninu jako nedílnou součást našeho jídelníčku, jako bojovníka proti civilizačním chorobám a dává ucelený přehled o vlastnostech různých druhů čerstvé a upravované zeleniny. Vydává Grada v březnu.

17.2.2010 Ovoce do škol

Jsme schváleným a dne 17.2.2010 oficiálně zveřejněným dodavatelem produktů v rámci programu „OVOCE DO ŠKOL“.

Více informací naleznete na tomto webu, v samostatné záložce "Ovoce do škol".

Nabídku společnosti Beskyd Fryčovice si můžete stáhnout zde.

 

 

27.1.2010 Sortiment Beskyd Fryčovice v záznamu pořadu "Pod pokličkou"

"Co jíst, když vám svačinky nenabalí maminky". Na zajímavý záznam pořadu ČT1 "POD POKLIČKOU" ze středy 27.1.2010 se podívejte zde.

 20.1.2010 Zahájen prodej motorových olejů a maziv

Zejména pro naše regionální zákazníky jsme zahájili prodej motorových olejů a maziv vysoké kvality pro osobní a nákladní vozy. Více informací zde.

 1.1. 2010 Přehled marketingových úspěchů za rok 2009

Přehled marketingových úspěchů společnosti za rok 2009.

16.12.2009 Výsledky finále soutěže mladých talentů "Od nápadu na stůl"

Výsledky jsou ke stažení zde.

       

Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku Náhled obrázku

 

                  

     

 

             20.12.2009 Hodnocení soutěže očima studentů

Hodnocení soutěže očima jednoho ze studentů naleznete zde.

 2.12.2009 Výsledky 1. kola soutěže mladých talentů "Od nápadu na stůl"

Výsledky jsou ke stažení zde.

 1.11.2009 Soutěž "Od nápadu na stůl"

Pro studenty Hotelové školy Světlá Velké Meziříčí jsme vyhlásili soutěž o nejlepší, nejzajímavější a nejchutnější pokrm, jehož součástí jsou bramborové knedlíky společnosti Beskyd Fryčovice, a.s.
Více informací naleznete zde.

 

1.11.2009 Napsali o nás